Flygtninge deler bolig

indsendt 23. feb. 2016 10.14 af Lars Valbak   [ opdateret 16. mar. 2016 16.05 ]
I november 2015 flyttede fire unge mænd fra Eritrea til Nivå. Her deler de rækkehus i beboelsen Niverød III.
Paul Tempels sidder i bestyrelsen i Niverød III og har hjulpet Abiel på 20, Semere på 26, Medane på 36 og Berhane på 32 med at komme på plads i rækkehuset. Han har hjulpet med at få huslejen betalt, IKEA-møblerne samlet og skabene fyldt med køkkengrej og varmt tøj. Her har Facebook været en stor hjælp, og det gode naboskab har hjulpet projektet godt i vej.

Abiel, Semere og Medane i rækkehuset i Nivå

Fra familiebolig til delebolig
De fire mænd har hver sin lejekontrakt. De betaler ca. 2.500 kr. i husleje inkl. vand og varme. Førstesalen i rækkehuset er indrettet med fire værelser og et badeværelse. En Rukolås i hver værelsesdør forvandler boligen til en delebolig for fire flygtninge.

Paul kigger jævnligt ind og har også hjulpet de nye beboere med sociale gnidninger både hos mændene og senest de fire kvinder fra Eritrea, der også sætter stor pris på Pauls engagement og hjælpsomhed. ”Paul is everything”, siger Abiel.

Løsning på bolig-problemet
KAB arbejder på at finde en løsning på en af tidens største udfordringer: boliger til flygtninge. Der er foreslået flere muligheder, bl.a. Venligboligen men også AlmenBolig+. KAB har udgivet pjecen ”Boliger til flygtninge” til brug for bestyrelser.

  • Det er kommunernes ansvar at finde boliger til flygtninge. 
  • Boligorganisationerne hjælper som en del af det boligsociale ansvar. 
  • Boligafdelingen Niverød III har leveret tre rækkehuse til flygtninge. 
  • Bebyggelsen består af i alt 282 rækkehuse.

Læs mere generelt om flygtningeboliger i KAB

Læs den fulde artikel fra KAB Indblik Nr. 1, Februar 2016 som omhandler erfaringerne med de flygtninge der huses her i Kvartererne. Artiklen er vedhæftet herunder:
Ċ
Lars Valbak,
14. mar. 2016 07.46